2013. július 31., szerda

Az első szöveges üzenetek


Az első szöveges üzenetek és az első telefonbeszélgetések varázsa könnyen elmúlhat, ha az első találkozás katasztrofálisan végződik. Csak hogy tudják, mire számítsanak, a nők 67%-a, míg a férfiak 40%-a utánakeres a Google-ben a kiszemelt partnernek - derítették ki a kutatók.

Főként ha közösségi oldalon vagy társkeresőn ismerkednek meg, az első randit megelőző ,,nyomozás" igen gyakori eljárásnak számít. És legalább annyira gyakori, hogy a felek egyenesen utálják, ha az első találkozáskor a rokon is elkíséri a nagy őt.

Az elvégzett kutatásból arra is fény derült, hogy úgy a nők, mint a férfiak kellemes beszélgetésre vágynak az első randin, tehát ne tervezz klubba menni, hacsak nem akarsz kudarcot vallani. Kb 40 százaléka a megkérdezetteknek ugyanis azt vallotta, nem randizna első alkalommal bárban, klubban, koncerteken vagy bármilyen zajos helyen. Sőt, a meghitt, közeli hangulat, és a szerelemmel való nagy találkozás érdekében akár a pusztában is hajlandóak randizni a felek! Csupán a férfiak 13%-a és a nők 23%-a mondana nemet egy ilyen ajánlatra, kissé aggasztó, nemde?

A kutatásból kiderült, azok a nők, akik online keresik a szerelmet, kettő-öt, átlagban 1 évig tartó kapcsolaton vannak túl, és igen igényesek. Nemcsak a nemzetiséget, hanem a vallást is nagyító alá helyezik. Magabiztosan állnak hozzá, és kizárják annak lehetőségét, hogy az offline randi kellemetlen lenne. Egyetlen dologban nem lennének teljes mértékben őszinték, méghozzá az életkorukban.

Ezzel szemben, az interneten keresgélő férfiak kissé tapasztaltabbak, ők több mint öt kapcsolaton vannak túl, amelyek mind tovább tartottak 1 évnél - derült ki a felmérésből. A férfiak sokkal bizonytalanabbak az első találkozáskor, és jobban is izgulnak. Inkább kerülik a magasságukkal kapcsolatos válaszokat, csak hogy ne okozzanak csalódást.

Ami közös bennük, hogy úgy a böngésző nők (90%), mint a férfiak (83%) társat szeretnének maguknak, aki őket naponta hazavárja. Csupán 7%-a a megkérdezetteknek vágyik partnerre pusztán szórakozásból, míg a férfiak 8% és a nők 1%-a tervezne egy éjszakás kalandot kiszemeltjével.

A felmérést online végezték, május 22-31. között, 10 ezer 856 személy válaszát összesítve.     


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése